KRAIBURG Unimat – гумени покрития и за овце

Неоспорим факт е, че през последните години гумените подови покрития в животновъдните сгради са хит ! Те в най-голяма степен доближават условията в обора до тези в природата. Поради тази причина, разпространението им непрекъснато се разширява.

Освен при по-тежките и склонни към увреждане на опорно-двигателния апарат видове – говеда, коне, свине, гумените покрития се прилагат с успех и при отглеждане на овце.

Като пример за това може да се посочат овцеферми във Франция. Известно е, че отглеждането на дребните преживни много трудно подлежи на механизация. Те са типично пасищни животни, обикновено непретенциозни към условията на отглеждане. Най-важното условие е помещението да не е пренаселено и влажността да е малка !

Но, едно голямо НО ! Вековните традиции в този отрасъл са свързани с огромно количество ръчна и непривлекателна работа. В особена сила, това се отнася за доенето. Съществува една устойчива тенденция – механизиране на доенето ! Макар и бавно, това ще се наложи напълно в бъдеще ! За съвременното общество и поколение робският труд е неприемлив !

На снимките е представена доилна зала, в овцеферма във Франция ! Ротационната система за доене, представлява един минимодел система Карусел !

          Какви са предимствата на една такава система:

  • лесно и едновременно обслужване на голям животни, а това води до съкращаване на времето за доене;
  • обслужване без непосилни физически усилия;
  • успешен и улеснен контрол на здравния статус на млечната жлеза, което е предпоставка за успешна борба с такива заболявания като мастити при овцете;
  • гумените покрития гарантират комфорт за нежните копита на дойните овце ! В случая моделът на покритията е KRAIBURG Unimat – един продукт специално за дребни преживни !

Една от причините за широкото разпространение на болестите на крайниците и копитата при овцете е неподходящото подово покритие ! Вероятно за мнозина това е излишен лукс !

Разбира се нито инвестираните пари, нито лукса за животните са излишни ! По-скоро – те са една предпоставка за печалба !

Оставете коментар